Wisselende Weersverwachtingen, Wisselend Spel

De Cubs van Lightning Leiden traden vandaag aan tegen de Amsterdam Crusaders. Een belangrijke wedstrijd die bepalend kan zijn voor de slotfase van dit seizoen. Beide teams bevinden zich in de top drie van poule B en hadden daarmee genoeg om voor te strijden.

Een ijzersterke defense weerhield Amsterdam meerdere malen van scoren en had daarmee volledige controle over de eerste helft van de wedstrijd. Lightning had hierdoor voor de rust een kleine voorsprong behaald en het team was in euforische stemming. Plotseling sloeg het weer om van een prikkelend zonnetje naar een stevige regenbui. Met de weersomslag leek ook Lightning een omslag in het spel te maken.

De defense bleef in de tweede helft ongewijzigd sterk en vormde de rots in de branding voor het hele team. De offense  kreeg daarentegen de puntjes nauwelijks op de spreekwoordelijke ‘i’ en worstelde voornamelijk met zichzelf. Onnodige fouten en penalties zorgden voor kopzorgen bij de ploeg uit Leiden.

Gelukkig wist Lightning zich in de slotfase te herpakken door een bezegelende touchdown te scoren. Met dank aan maarliefst twee safeties van de defense, kwam Lightning daarmee op 15 punten voorsprong. Dit bleek voldoende om ondanks een laatste touchdown van Amsterdam, de overwinning naar zich toe te trekken.

Een zeer spannende wedstrijd waar uiteindelijk voor beide teams maar vooral voor Lightning de zon weer ging schijnen!

Einduitslag: Crusaders 26 – Lightning 35

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing