U17 Tackle

  • Leeftijd: 14 jaar t/m 16 jaar (op 1 januari)
  • Trainen op: woensdag van 19:00 uur tot 21:00 uur
  • Head coach: Bas van der Ark
  • Assistant coach: Bryan Emanuels

Full contact Football voor middelbare scholieren
Zie jij jezelf al over het veld vliegen om de tegenstander te slim af te zijn? Ga jij voor harde hits en flitsende tackles? Kun jij tegen een stootje en vind je het vet om je lichaam te gebruiken in een teamsport? Dan zijn de Lightning Leiden U17 Tackle het team waar jij je bij wilt aansluiten!

De Lightning Leiden U17 Tackle spelen full contact American Football. Dit betekend dat er door middel van fysiek contact gespeeld wordt. Veel van de spelers hebben de fase van Flag Football (voorlopig) achter zich gelaten en gaan een nieuwe uitdaging aan. Nu is het moment aangebroken waarop zij wel hun lichaam mogen gebruiken en zich kunnen meten met leeftijdsgenoten.

Ben jij een jongen of meisje tussen de 14 en 16 jaar oud, kun jij wel wat hebben en ben je niet vies van flink werken en doorzetten? Kom dan eens meetrainen op woensdag van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Vergeet niet een korte broek, T-shirt en het liefst sportschoenen met noppen mee te nemen. Je kleding moet tegen een stootje kunnen, nieuwe kleding is dan niet zo handig. Als je een bitje (gebitsbeschermer) hebt, neem die dan ook mee voor de zekerheid (gebitsbeschermers zijn tevens te koop bij Lightning Leiden).

Vraag altijd even toestemming aan je ouders, voordat je komt trainen.
We zien je woensdag!

Spelvorm
Binnen Lightning Leiden zijn de U17 Tackle de jongste leeftijdsgroep die de originele vorm van American Football mogen spelen. Het meest opvallende verschil met Flag Football is dat de spelers zichzelf fysiek mogen inzetten. Tackles en hits zijn vanaf nu geoorloofd.

Het team speelt met een samenstelling van 7 tegen 7. Het hebben van een offense en een defense is niet anders dan bij Flag Football. Echter, de spelers krijgen een serieuzere en specifiekere rol binnen het team. Posities worden verdeeld en opdrachten worden gerichter uitgevoerd. De basis die is gelegd in het Flag Football, wordt uitgebouwd en op niveau gebracht.

Training & Coaching
Het spelen van full contact American Football vereist naast fysieke inspanning, uiteraard het nodige denkwerk en de juiste technieken. Zoals bij iedere sport is veel en hard trainen de sleutel tot succes.

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing