Senior Flag

  • Leeftijd: vanaf 16 jaar
  • Trainen op: woensdag van 19:30 tot 21:30
  • Head coach: Dave Lanfermeijer

Sinds 2012 beschikt Lightning Leiden weer over een Senior Flag team. Deze discipline is uitermate geschikt voor spelers die geen Tackle Football meer willen/kunnen spelen, willen doorgroeien in het Flag Football of sportievelingen die van de sport houden maar ook van de gezelligheid er omheen.

Het Senior Flag Football team is relatief jong en daarmee hard op zoek naar nieuwe leden. Zowel heren als dames die sportief bezig willen zijn met de prachtige sport American Football, zijn welkom om vier weken kosteloos mee te trainen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om het team te versterken of wil je een keer meetrainen? Neem dan sportkleding mee dat tegen een stootje kan. Het liefste sportschoenen met noppen en eventueel een bitje (tevens verkrijgbaar bij Lightning Leiden, tijdens de training niet verplicht).

Spelvorm

Senior Flag Football wordt op een 5 tegen 5 basis gespeeld. Een team bestaat idealiter uit een offense (aanval) en een defense (verdediging). Echter, veelal worden de spelers op beide vlakken ingezet. Er wordt gespeeld volgens een playbook waarin de verschillende plays (tactieken en strategieën) zijn opgenomen.

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing