Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen Lightning Leiden het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen.

De vertrouwenscontactpersonen zullen klachten niet zelf inhoudelijk behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te bieden. Zij kunnen je informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal.

De VCP van Lightning Leiden is Dieta de Lange. Je kan haar bereiken op vertrouwenspersoon@lightningleiden.nl.

Spreek je liever iemand buiten Lightning? Dan kan je naar de vertrouwenscontactpersoon van de AFBN of naar die van het Centrum Veilig Sport Nederland.

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing