Thunder Tournament V Partner “Nederland Schoon”

Lightning presenteert met trots haar achtste partner van het Thunder Tournament V  “Nederland Schoon”.

Nederland Schoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Wij voeren campagnes tegen zwerfafval, doen onderzoek, adviseren bedrijven en zetten aanstekelijke acties op.

We organiseren activiteiten voor publiek, scholen, gemeenten en bedrijfsleven. Bekende voorbeelden zijn: De Landelijke Opschoondag, een jaarlijkse dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen en de Schoonste Stranden Top 10. Tevens ontwikkelen wij  campagnes gericht op diverse doelgroepen. Met de Supporter van Schoon-campagne willen wij mensen bewegen om niet alleen hun eigen afval netjes weg te gooien maar ook af en toe ook iets extra’s te doen.

Specifieke aandacht geven we aan de zogenaamde ‘aandachtsgebieden’, plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is, zoals in winkelgebieden en in het openbaar vervoer. Hiervoor creëren we oplossingen op maat.

De bij NederlandSchoon beschikbare kennis over zwerfafval willen wij breed beschikbaar stellen. In samenwerking met Gemeente Schoon hebben wij de Kenniswijzer Zwerfafval ontwikkeld, hier vind je rapporten, tips en best practices over alle aspecten van zwerfafval.

 

 “Het uitgangspunt is simpel: als we het schoon houden, hoeven we het ook niet op te ruimen.”

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing