NEDERLANDS KAMPIOEN EREDIVISIE!!

Zondag 9 juli 2023 is een dag niet nooit meer vergeten gaat worden. De dag dat Thor onweer bracht en de seniors van Lightning Leiden de bliksem in lieten slaan op het veld van het combi team van Lelystad Commanders en Flevo Phantoms.
Menig Lightning Leiden family member heeft nog vers in het geheugen staan hoe spannend het vorig jaar was in de finale van de Eerste Divisie tegen de Utrecht Dominators. Nu in de finale van de Eredivisie krijgen de senioren het weer voor elkaar om het te laten donderen en het misschien nog wel spannender te maken dan vorig jaar. De finale van de Tulip Bowl XXXVII.

In de eerste kwart gebeurt er veel maar komen beide teams niet tot scoren. Pas in het begin van de tweede kwart valt de eerste touchdown en PAT voor Lightning Leiden. Het is bijna rust wanneer de Commanders/Phantoms hun eerste touchdown maken. Een puntje extra voor de PAT krijgen ze niet doordat de bal gehinderd wordt.

De senioren gaan de kleedkamer in met een tussenstand van 7-6 voor Lightning Leiden. Na de rust kon iedereen snel daarna weer terug naar de kleedkamer of een andere plek waar ze veilig waren voor de aankomende regen en onweersbuien. Thor kwam met zijn bliksem en een bak regen over het veld heen en gaf Lightning een extra steuntje in de rug.
Na het bezoek van Thor stonden de spelers weer op het veld en werden nog veel meer aangemoedigd door de Lightning family dan de eerste helft. Ook die voelde dat er een grote kans voor Lightning was om te winnen.

Helaas kwam in de vierde kwart en met nog maar 5 minuten op de klok Lightning Leiden op achterstand door een fieldgoal (3 punten) van de Commanders/Phantoms. Het is 7-9.

Het publiek stond op de banken om ons team uit Leiden naar de end-zone te schreeuwen. En ja met nog 23 sec. op de klok werd het spannend of we nog zouden winnen. En dat doen ze, Lightning Leiden maakt een touchdown de zet de stand 13-9. Ook de PAT wordt gemaakt en bepaald de eindstand op 14-9.  De finale is gespeeld, de senioren van Lightning Leiden zijn NEDERLANDS KAMPIOEN EREDIVISIE!!!

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing