In Memoriam Dyan Kralt

Lightning Leiden - Dyan Kralt

Deze week herdenkt Lightning Leiden “Dyan Kralt”. Lightning Leiden wenst de familie Kralt heel veel sterkte deze week met het grote verlies van Dyan.

Dyan Kralt ( 15 maart 1987 – 5 juni 2003)

‘He was not only a Football star, he was a shining light in our team and lives’

De onderstaande teksten zijn geschreven in juni 2003

The Story: Dyan Kralt

Al vanaf zijn elfde een sporter, met grote betrokkenheid en passie voor het American football. Een sterke, sportieve maar bovenal een rustige, evenwichtige teamspeler. Dyan Kralt blijft in je herinnering als “iemand die je graag om je heen wilt” omdat hij zoveel rust uitstraalt, omdat hij zich niet te druk maakt als daar geen aanleiding toe bestaat, omdat hij een partijtje gein-worstelt met teamgenoten, gewoon om het plezier en omdat hij zo donders veel humor heeft. Er verschool meer achter zijn persoonlijkheid dan je in eerste instantie vermoedde. Wij missen jou in ons hechte Lightning Leiden team maar geloven dat jij blijft, in gedachten van elke teamgenoot, steeds opnieuw, bij ieder van ons, wij rekenen op jou!

Coach Levestone & Lightning teamgenoten

Namens het bestuur van Lightning Leiden moet ik het verdrietige bericht doorgeven dat op donderdag 5 juni 2003 onze Jeugd Tackle speler Dyan Kralt is overleden. Afgelopen zondag heeft Dyan een ernstig ongeval gehad met zijn scooter. Hij werd met spoed opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum en verzorgd op de Intensive Care afdeling. Dyan heeft gevochten om uit de coma te komen. Familie, vrienden, teamgenoten hebben hun uiterste best gedaan om hem daarbij te helpen, door tegen hem te praten, door kaarten te sturen die voorgelezen werden. Tony Ortiz, #52, linebacker van de Admirals is langs geweest om Dyan te bedanken voor zijn zorg op het veld aan de spelers van de Admirals en hem te steunen in zijn gevecht om te leven. Er zijn vele momenten van hoop geweest, maar helaas was zijn letsel te zwaar.

Dyan heeft sinds zijn 11e jaar American Football gespeeld en gelijk bij de start was hij al een talentvolle speler en ging hij, met dispensatie, meespelen met de ‘grote’ jongens. American Football ging hem heel natuurlijk af. Voor een quarterback was hij de ideale receiver, Dyan had gevoel waar de bal zou zijn, blindelings konden ze elkaar vinden. Zijn inzicht in het spel maakte dat het moeilijk was om als tegenspeler door de defense te komen. Als je Dyan tegenover je had staan moest je een tandje erbij zetten. Dit gold voor Flag Football en Jeugd Tackle. Niet alleen voor Lightning Leiden, maar ook voor de Nationale Flag Footballteams, waar hij ieder jaar weer voor geselecteerd werd, was hij een key-speler.

Hij heeft in Zwitserland, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje gespeeld voor de Dutch Lions. In Engeland en Frankrijk werd hij Europees kampioen. Het was dan ook niet vreemd dat Dyan in het Nationale Jeugd Tackle team geselecteerd werd afgelopen najaar. Hier was zijn positie linebacker. Een positie waarin hij zich aan het ontwikkelen was, maar waar hij tijdens de scrimmage op zaterdag 31 mei 2003 in de Amsterdam Arena al een tipje oplichtte van wat voor een linebacker er aan zou komen. Dyan was behalve een talentvolle speler, een feestbeest, maakte veel lol met zijn vrienden en had een gort droge humor. Hij was niet van plan zich meer in te spannen dan nodig was, maar op het veld liet hij zien waar toe hij in staat was. En ten alle tijden, waar mogelijk, was zijn vader Jan (met of zonder familie) aanwezig om te rijden en aan te moedigen. Zijn moeder Karin werd het afgelopen jaar bestuurslid van Lightning om te helpen met het runnen van de HUT en zo was de hele familie betrokken bij de sport die Dyan zo graag beoefende.

Namens alle spelers, coaches, medics, sponsors en bestuur van Lightning wens ik
hen heel veel sterkte in deze ongelooflijk moeilijke periode.
We zullen er zijn voor jullie, zoals jullie er altijd zijn voor ons.
Ik wil graag afsluiten met een quote van onze spelers over Dyan;

‘He was not only a Football star, he was a shining light in our team and lives’

2014:
Het Junioren Kampioenschap is vernoemd naar Dyan “The Dyan Kralt Bowl”. Daarnaast heeft Karin ook de Dyan Kralt Foundation opricht, de foundation biedt talenten mogelijkheden te ontwikkelen  binnen American Football Nederland.

Partner programma's

© Copyright 2024 Lightning Leiden | Website door Webmazing