Wedstrijdverslag Lightning vs. Eagles

82e019de691c6928e312e3d164035bbeLightning Leiden heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een zware nederlaag geleden. De bezoekers, Alphen Eagles, hebben laten zien waarom zij de regerend landskampioen zijn door met 00-40 te winnen.

In het begin van de wedstrijd leek het er op dat Lightning het de Eagles moeilijk zou kunnen maken. Mede door uitstekend spel van de verdediging, die de aanval van Alphen twee keer wist te onderscheppen, bleef de stand lang in evenwicht. De Leidenaren kregen zelfs de eerste kans om te scoren via een lange field goal, maar deze was helaas net te kort.

In het tweede kwart moest vervolgens de verdediging toch buigen door eerst een touchdown en later een field goal toe te staan aan de bezoekers. Ondanks de 9-0 achterstand gingen de spelers van Lightning met een goed gevoel de rust in. Er werd immers gevochten voor elke yard en er was Alphen niets cadeau gegeven.

Dat veranderde echter snel in de tweede helft. De allereerste aanvalspoging van Leiden werd onderschept door de Eagles en terug gelopen voor een touchdown. Ook de volgende twee drives eindigden in turnovers die door Alphen omgezet werden in touchdowns, waardoor de achterstand snel opliep.

Vervolgens lukte aan aanvallende kant bij Lightning helemaal niets meer. De verdediging bleef vechten voor elke meter, maar doordat Alphen steeds in goede veldpositie kon beginnen konden zij vrij gemakkelijk hun voorsprong verder uitbouwen.

Aan het einde van de wedstrijd kwam de aanval, die ondanks alle tegenslag ook niet op gaf, weer wat uit het slop. Punten leverde dit niet meer op, maar zo kon de promovendus toch nog met een enigszins goed gevoel van het veld stappen.

Lightning weet nu dat er nog hard gewerkt zal moeten worden om het niveau van een topclub als Alphen te kunnen benaderen. De getoonde inzet van de spelers, die van begin tot eind hebben gestreden, geeft echter wel veel moed voor de toekomst.

Over twee weken wacht Leiden opnieuw een zware opgave. Dan moeten ze namelijk op bezoek bij de verliezend finalist van vorig jaar, de Amsterdam Crusaders.