Wedstrijdverslag Lightning @ Pirates 2015 SFC

20150329-_PIR6081-L( foto: Cheriefotografie)
Het SFC team van Lightning Leiden heeft gisteren eindelijk de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Nijmegen werden de Pirates na een zinderend spannende wedstrijd nipt met 16-14 verslagen.

Aanvankelijk leek het er helemaal niet op dat Lightning de wedstrijd zou kunnen winnen. In de eerste helft ging er van alles mis en had de thuisploeg duidelijk het betere van het spel. Nijmegen kwam dan ook verdiend op voorsprong nadat de verdediging van de Pirates een pass had onderschept en tot diep in de redzone van Leiden had terug gelopen. Ook de 2-point conversion werd verzilverd waardoor de thuisploeg een 8-0 voorsprong nam.

Nijmegen wist zelfs nogmaals te scoren in de eerste helft. Dit keer was een geblockte punt er de oorzaak van dat de Pirates in geweldige veldpositie mochten beginnen met de aanval. Van hieruit lukte het de Leidse defense niet om de thuisploeg uit de endzone te houden. De PAT werd deze keer wel gestopt, waardoor de schade beperkt bleef tot 14-0.

Na de rust verliep het spelbeeld compleet anders. Leiden had een aantal aanpassingen gemaakt die direct zijn vruchten af wierpen. De eerste drive van de Nijmegenaren werd gestopt door de defense en uit de eigen eerste aanvalspoging werd eindelijk de endzone gevonden. Vanwege de weersomstandigheden besloot ook Lightning om voor een 2-point conversion te gaan. Deze werd verzilverd, waardoor de Leidenaren weer helemaal terug in de wedstrijd waren: 14-8.

Met nog zo’n 6 minuten te spelen in het vierde kwart kwam de beslissende score van Lightning op het bord. Na een drive die gekenmerkt werd door veel fouten en penalties van beide zijden wist de aanval een gaatje te vinden via een pass in het midden van de endzone. Ook deze keer lukte de 2-point conversion en zo stond Leiden voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong: 16-14.

Nijmegen kreeg hierna nog een keer de kans om de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken en ze kwamen ook nog gevaarlijk dichtbij. Met nog slechts enkele seconden op de klok wisten de Pirates de bal tot slechts een yard van de endzone van Lightning te brengen met nog twee pogingen te gaan. Op het moment dat ze het hardste nodig waren stond de Leidse defense als een huis. Beide pogingen werden gestopt, waardoor de eerste overwinning in de eredivise voor Lightning veilig werd gesteld.

Lang om uit te rusten van deze zware inspanning heeft Leiden niet. Over twee weken, op 12 april staat de laatste van drie opeenvolgende uitwedstrijden op het programma: In Amsterdam tegen de Panthers.