Vacature Defensive Line Coach SFC

064Op dit moment is American Football vereniging Lightning Leiden op zoek naar een assistent coach voor het Senior Full Contact team. Als defensive line coach ben je verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van alle defensive linemen tijdens trainingen en wedstrijden. Je werkt samen met de defensive coördinator om te zorgen dat de spelers bekend zijn met hun taken en verantwoordelijkheden binnen ons systeem en deze ook uit kunnen voeren. Verder werk je samen met de head coach om te zorgen dat de spelers bekend zijn met de mentaliteit en filosofie van Lightning.

Lightning Leiden is een American Football vereniging opgericht in 1997 en is gehuisvest aan de Montgomerystraat 50a in Leiden. De club bestaat uit: 3 flag footballteams (leeftijden 8-12, 12-15 en 16+), 1 jeugd tackleteam (leeftijden 14-17) en 1 seniorenteam (leeftijden 18+). Hiermee levert Lightning Leiden American Football voor bijna iedereen.

Lightning Leiden staat bekend om zijn doorvecht mentaliteit en broederschap. We staan als één familie op het veld samen om te strijden. Buiten het veld blijft het team ook graag bij elkaar voor de gezelligheid. De leeftijden binnen het seniorenteam verschillen van 18 tot 49 wat zorgt voor een grote diversiteit. Toch is er één ding waar in iedereen overeenkomt: de passie en plezier in de sport.

Benodigde kwalificaties:

  • Uitgebreide kennis van de posities op de defensive line door speelervaring en/of vorige coaching functies

 

  • In staat zijn om spelers alle fundamentals van de defensive line aan te leren (waaronder, maar niet uitsluitend: stance, start, escape moves en tackling)

 

  • In staat zijn om spelers alle aspecten van de defensive line aan te leren (waaronder, maar niet uitsluitend: alignments, gap responsibilities, shifts en stunts)

 

  • Motiverende instelling en houding. Is in staat om spelers op een positieve manier uit te dagen zich constant te verbeteren.

 

Interesse
Heeft u interesse of heeft u na het lezen van de email nog vragen, stuur een mail naar sfc@lightningleiden.nl

Heeft u interesse in andere vacatures binnen Lightning Leiden? Klik hier