Thunder Tournament Wedstrijdschema

Lightning Leiden - Thunder Tournament 2013 PNGZoals beloofd volgt vandaag het wedstrijdschema en alle informatie die je dient te weten. Hieronder staan alle onderwerpen kort en bondig uitgelegd. Tevens vind je het wedstrijdschema onderaan de tekst.

Het toernooi start om 10:00 uur. Aansluitend aan het Thunder Tournament is de Reunionbowl. Om 16:00 uur speelt Lightning Leiden gezamenlijk met de voormalige Zoetermeer Black Angels tegen de Brussel Black Angels. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Mochten er onverhoopt toch nog vragen zijn, dan horen wij dit graag. Hiervoor kun je een mail sturen naar communicatie@lightningleiden.nl.

Aanmelden
Bij aankomst op het Sportpark Montgomery, te Leiden meld je, je team aan bij de organisatie.

Kleedkamers
Kleedkamer L1 en L2 zijn beide beschikbaar voor het Thunder Tournament. De kleedkamers zullen niet worden afgesloten. Alle eigendommen dien je mee te nemen uit de kleedkamer. Na gebruik van de kleedkamer, graag de kleedkamer netjes achter laten voor de volgende teams. Lightning Leiden is niet aansprakelijk voor het verlies- of diefstal van de eigendommen.

Toiletten
In beide kleedkamers is een toilet beschikbaar. Mocht een toilet niet schoon zijn of het toiletpapier op, geef dit aan bij de organisatie. Voor de dames is een apart toilet beschikbaar. De toiletten zijn te herkennen aan de bordjes op de deur.

Kantine
Lightning Leiden verkoopt eten en drinken vanuit de kantine. Speciaal voor het Thunder Tournament heeft Lightning Leiden menu’s met korting samengesteld. Vraag hiernaar bij de kantine.

Spelregels
De toernooiwedstrijden worden gespeeld volgens IFAF regels en aanvullend het wedstrijdreglement van de AFBN. Teams spelen 5 vs 5.

Scheidsrechters
De scheidsrechters van het Thunder Tournament zijn begeleiders van het spel. Naast het bewaken van de spelregels zullen zij waar nodig kort en snel wat extra uitleg geven aan de teams die minder ervaren zijn.

Mocht jij of je team het niet eens zijn met een beslissing van één van de scheidsrechters, dan is uitsluitend de captain of coach gerechtigd om te praten met de scheidsrechter. Let hier wel op de normen, waarden en fair play wat Flag Football zo’n mooie sport maakt.

Tijden
Het Thunder Tournament start om 10:00 uur. De huldiging van de kampioenen is om 15:15 uur. De speeltijd van de toernooiwedstrijden bedraagt 25 minuten. Na de 25 minuten volgen er 5 minuten wisseltijd voor de nieuwe wedstrijden. Zorg met je team voor een vlotte overgang van de ene naar de andere wedstrijd door het veld tijdig te verlaten of te betreden.

Flags
Na afloop van de wedstrijd levert de teamcaptain of de coach alle gebruikte flags in bij de organisatie. Vervolgens worden de flags nageteld en opnieuw uitgedeeld aan de teams van de volgende speelronde.

Scores

De scheidsrechters zullen de score doorgeven aan de organisatie. De organisatie zal de stand bijhouden voor alle teams.

Stand
Elke gewonnen wedstrijd levert een team 2 wedstrijdenpunten op. Gelijkspel 1 punt en een verloren partij 0 punten.

Stand volgorde:
1. Wedstrijdpunten
2. Doelsaldo
3. Tie break

Tiebreak
Mochten er teams gelijk eindigen, dan volgt er een tiebreak. De tiebreak werkt voor het Thunder Tournament als volgt:

1. Onderling resultaat
2. Resultaat tegen nummer 1, 2, 3, 4, 5.
3. Cointoss

American Football Club Lightning Leiden verwacht dat het een leuke en sportieve toernooidag wordt!

Wedstrijdschema’s

Lightning Leiden - Thunder Tournament - Wedstrijdschema Lightning Leiden - Thunder Tournament - Wedstrijdschema Cubs copy