Thunder Tournament I – Daverend succes!

Lightning Leiden - Thunder Tournament 2013 (16)Het is half acht ‘s ochtends, de dauwdruppels hangen nog glinsterend aan de grassprieten van het football veld van Lightning Leiden, beter bekend als Montgomery Field. Al snel zijn de eerste tenten opgebouwd en wemelt de geur van verse koffie over het veld. De eerste beats klinken uit de speakers langs de lijn en de wedstrijdcommissie zit klaar voor de kick off. De organisatie is duidelijk klaar voor de deelnemende teams, welke zachtjes aan binnen komen op Sportpark Montgomery.

Met een licht wolkendek dat zo nu en dan een zonnestraaltje doorliet, weinig tot geen wind en een aangename buitentemperatuur gingen de eerste wedstrijden van start. Om stipt 10:00 uur gaf de wedstrijdcommissie het startsein van het toernooi.

Ondanks de vriendschappelijke aard van het toernooi werd er door zowel de Cubs als de Senioren fel gestreden om de befaamde Thunder Trophy. Het grote aantal teams hadden één ding gemeen, stuk voor stuk hadden zij hun zinnen gezet op het binnenslepen van deze prachtige trofee.

Lightning Leiden feliciteert de winnaars van het Thunder Tournament 2013. In de categorie Cubs wisten de jonge talenten van de Amsterdam Crusaders de Thunder Trophy te bemachtigen. Bij de Senioren was het team Sinbad and the Sailers, gevormd door spelers van de Nijmegen Pirates de sterkste uit twee poules.Lightning Leiden - Thunder Tournament 2013 (19)

Foto’s van het Thunder Tournament zijn te vinden op de foto pagina. De foto’s zullen de komende tijd worden aangevuld, naarmate meer fotografen foto’s met Lightning Leiden delen. Heb je zelf foto’s gemaakt? Plaats deze dan op de Lightning Leiden Facebook pagina! Of stuur ze per email aan communicatie@lightningleiden.nl

Na afloop van het toernooi was het de beurt aan de Senioren van het Full Contact team. Ondersteund door oud spelers van Lightning Leiden, voornamelijk door de voormalig Zoetermeer Black Angels, namen de tijdelijk hernoemde ‘Lightning Angels’ het op tegen de Brussels Black Angels. Het team uit Brussel was bereid gevonden naar Lightning Leiden af te reizen en deel te nemen aan dit sportieve spektakel. De Lightning Angels speelden sterk en overtuigend tegen het Brusselse team en pakten de winst met een einduitslag van: 27-12.

Lightning Leiden is dankbaar voor de sportieve inzet van de Brussels Black Angels en de spelers die zich deze dag (al dan niet tijdelijk) aansloten bij Lightning Leiden.

Daarnaast dankt Lightning Leiden al de deelnemende spelers en teams voor hun opkomst, inzet, sportiviteit, enthousiasme maar boven alles de gezelligheid. Verder dankt Lightning Leiden haar vele vrijwilligers die zich ontzettend hard hebben ingezet om het toernooi tot een enorm succes te maken. Uiteraard worden de partners niet vergeten, dankzij hun bijdrage wist Lightning Leiden een goede basis te leggen voor een jaarlijks terugkerend sportief evenement, het Thunder Tournament!

Lightning Leiden spreekt van een zeer succesvol evenement. Daarbij is de organisatie zeer tevreden over het verloop van de dag. Het succes van de eerste editie van het Thunder Tournament heeft een basis gelegd voor de komende jaren. De organisatie is ervan overtuigd dat zij van dit toernooi een jaarlijks terugkerend evenement wil maken. Bij deze zijn alle deelnemers van deze editie, maar ook alle nieuwe deelnemers van harte welkom en uitgenodigd voor Thunder Tournament II (2014)!

Lightning Leiden - Thunder Tournament 2013 (9)Heb je genoten van het Thunder Tournament maar heb je nog verbeterpunten voor de volgende editie? Stuur dan een email met je kritiekpunten naar communicatie@lightningleiden.nl. Vergeet ons niet te liken op Facebook zodat we volgend jaar nog meer mensen kunnen uitnodigen voor het Thunder Tournament II!

 

 

Partners voor het Thunder Tournament:

Apek Administraties: Algemeen partner van het Thunder Tournament
BHVO: Medische ondersteuning en faciliteiten voor het Thunder Tournament
LonCe: Beschikbaar stellen van de Thunder Trophy’s voor het Thunder Tournament
HWS: Beschikbaar stellen van de hoogwerker voor het Thunder Tournament
Slijterij Adegeest: Beschikbaar stellen van de pin automaten voor het Thunder Tournament

Lightning Leiden dankt al haar deelnemers:

Cubs
Alphen Eagles
Amsterdam Crusaders
Den Haag Raiders
Lelystad Commanders
Lightning Leiden 1
Lightning Leiden 2

Senioren
Amsterdam Crusaders
Team Captain Morgan (Nijmegen Pirates)
Do you even flag? (Enschede Broncos)
Golden Oldies
Groningen Giants
Lightning Leiden 1
Lightning Leiden 2
Sinbad and the Sailers (Nijmegen Pirates)
Team Orange
The Flag Maestros