Succesvolle Zonnige Zondag

Lightning Leiden Cadets 3Zondag 9 maart gaat de boeken in als heetste dag. Bij Lightning Leiden gaat deze dag als Succesvolle Zonnige Zondag de boeken in. Om 11:00 speelden de Cadets van Lightning in Amsterdam tegen de Amsterdam Panthers. Het werd een complete walk-over

Amsterdam Panthers – Lightning Leiden 06 – 54

De Senior Flag Football discipline mocht afreizen naar Den Haag. De altijd sterke Hyena’s 2 stond op het programma voor Lightning. De Den Haag Hyena’s II startten met offense. In de eerste drive werd er gelijk een interception gemaakt door Erik de Jonge. Leiden kwam hierna op een 0-7 voorsprong. Het eerst kwart liep Lightning uit naar 6-20. Na een sterk begin, kwam Den Haag terug tot 26-27.  Lightning zette nogmaals aan om met een voorsprong te kunnen rusten. Door onder andere een mooie touchdown van Rogier van Delft werd de ruststand bepaald op 26-40.

In het derde kwart begon Lightning met de offense. De offense had een sterke drive en scoorde meteen. Naast de sterke offense was de defense ook bezig met een sterke reeks. De Quarterback van Den Haag werd flink onder druk gezet door Mathijs Heemskerk. Matthijs pakte op een miraculeuze wijze de flag en scoorde daardoor een safety. Uiteindelijk liep Lightning uit tot 26-62. Door onder andere een blessures van Jesper Schonk en een blessure van Sander van Spronsen, kwam Den Haag terug tot een stand van 40-62. Ben Bouwman die door de blessures genoodzaakt als corner moest staan maakte een sterke indruk door gelijk een interception te maken. Deze interception werd maar liefst terug gelopen tot de 1 yard lijn. In tweede instantie werd de touchdown alsnog gescoord door Rogier van Delft. Dit bracht de eindstand op 47-68. Rene Vaandrager en Sander van Spronsen maakten hun debuut in het senior flag football team. Beide spelers maakten een hele sterke indruk, wat zeker voor de toekomst veel goeds beloofd.

Den Haag Hyena’s2 vs. Lightning Leiden 47 – 68

Lightning Leiden Cadets 2 Lightning Leiden Cadets