Sportieve Revanche Lightning Cadets vs. Falcons

Lightning @ Falcons - Cadets - 4 meiSportieve revanche voor Lightning Leiden Cadets op Arnhem Falcons

De Cadets hebben in Arnhem flink huis gehouden. Tegen de plaatselijke Falcons werd het maar liefst 0-70. Een overwinning waar niets aan viel af te dingen. Alles klopte en de uitvoering was bij vlagen briljant. Een wedstrijd waarover nog lang zal worden nagepraat.

Vier mei 2014 zal de geschiedenis ingaan als een bijzondere dag. De Super Elf van coaches Glenn en Arnout wilden revanche. Immers, de eerste ontmoeting werd wel gespeeld, maar door de afwezigheid van Boyd, hij zat in Spanje, waren er niet genoeg spelers die nodig zijn om officieel te kunnen spelen. Ondanks dat het resultaat zeer positief was, moesten de punten worden ingeleverd.

Hoe anders was het deze keer. De in het blauw spelende Leidenaren maakten gehakt van de tegenstander, die met een full size team aan de start verschenen. De eerste de beste acties was er al een om in te lijsten. Met harde tackels werd het Leids visitekaartje afgegeven en de druk was op de thuisploeg. Een prachtig opgezette decoy van Jimmy zette de Arnhemse defensie op het verkeerd been, waardoor Kane vrijbaan had om de score te openen. Arnout had 10 touchdowns als target gezet en dus werd er gejaagd. Bo plukte de bal uit de lucht en liet zijn hielen zien en Jimmy zorgde voor de twee extra punten. Kane lanceerde vervolgens Arthur voor zijn eerste score. In het tweede kwart roofde Arthur na een fumble de bal voor 0-28. Wat Arnhem ook probeerde, ze kwamen niet in hun spel. Snoeiharde tackels van Bjorn, Boyd, Bo en Jorden deden verdedigend veel sloopwerk, terwijl aanvallend vooral Thyrone en Thijs er een eigen competitie op na hielden. De rest van het tweede kwart werd het de “Kane show”, die met 16 punten de ruststand bepaalde op 0-44.

In het vervolg leek het er even op of dat Lightning gas terug nam en de focus op de defensie kwam te liggen. Maar ouderwetse “swurf, swing en speed” spel van Kane kreeg het meegereisde publiek op de banken.  Helemaal toen ook Jorden met een gelopen actie over 60 yard de tegenstanders als vliegen van zich afsloeg en 0-56 liet noteren. Leiden bleef scherp en Yuran en Alex tackelden dat het een lieve lust was. Tot slot pakte Kane de interceptie en de punten en sloot Arthur af met een fraai gelopen touchdown die de eindstand op 0-70 bepaalde.

Door dit resultaat kan de ploeg van Arnout en Glenn de play-offs niet meer ontlopen. In de komende periode zal er vooral op details getraind worden, waarna  de twee Amsterdamse teams op bezoek komen. Lightning is klaar voor de confrontatie met Lelystad in de strijd om het AFBN kampioenschap.