Lightning Promoveert Naar Eredivisie!

096Het was enige tijd rumoerig over de indeling van de van de eredivisie. Tijdens de spoed ALV van 29 november is er besloten om voor het 2015 seizoen een 8-8 indeling aan te nemen. Hiermee zouden de Nijmegen Pirates, hoofdaanvrager van de spoed ALV, in de eredivisie blijven en dat de overige twee plekken volgens ranking zouden worden ingedeeld. Dit laatste zorgde echter nog voor enige obstakels aangezien er een toezegging was gedaan naar de Spijkenisse Scouts om Nijmegen eventueel te vervangen.

Leiden, Rotterdam en Groningen hadden echter bedankt voor deze eer omdat er toen nog sprake was van een 6-5-5 indeling. Omdat de 6-5-5- indeling door de spoed ALV naar een 8-8 indeling is veranderd waren alle voorgaande toezeggingen ongeldig verklaard. Dit zou resulteren in een eredivisie van de Alphen Eagles, Amsterdam Crusaders, Arnhem Falcons, Amsterdam Panthers en Nijmegen Pirates aangevuld door de Groningen Giants en de 010 Trojans. Leiden stond volgens de ranking op nummer 9 en zou daarmee net de boot missen en als een van de favorieten moeten beginnen in de eerste divisie.

Om een lang verhaal kort te houden was het laatste woord hier nog niet over gezegd. Uiteindelijk bleek Groningen niet aan de minimale 22 spelers (zie AFBN WR006 bijlage VIII) te voldoen die zijn vereist voor de eredivisie. Hiermee zijn de Giants door de wedstrijdcommissie reglementair teruggezet naar de eerste divisie en Lightning gepromoveerd naar de eredivisie.

Het is nu aan headcoach Dick van Hirtum en zijn coachingstaff om zichzelf te bewijzen op het hoogste niveau binnen Nederland. Een taak waar het bestuur de volste vertrouwen in heeft.