Lightning Leiden Eindelijk Thuis

Voorzitter Martijn Verkaar:Lightning Leiden voorzitter Martijn Verkaar

LIGHTNING LEIDEN IS EINDELIJK THUIS

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van het vernieuwde sportpark aan de Montgomerystraat door wethouder Frank de Wit. Voor voorzitter Martijn Verkaar van de American Football Club Lightning Leiden een bijzonder moment. Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de Leidse club heeft het een eigen onderkomen, want om kwart over drie werd het nieuwe clubhuis onder luid applaus geopend.

,,Ja, trots’’, zegt Verkaar als hem wordt gevraagd naar zijn eerste reactie. ,,Hier is lang en heel hard voor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Het is nu klaar en daar ben ik zeer trots op. Eindelijk hebben we als American Football Club een thuis. Dit hebben we altijd gewild, want nu heeft de club een plek en kunnen we aan de toekomst werken’’.

De afgelopen jaren leed de Leidse vereniging een nomaden bestaan. Na drie gedwongen verhuizing kreeg Lightning een veld en kleedkamers toegewezen aan de Montgomerystraat. Maar de gemeente bleek doof voor de roep om een eigen clubhuis. Met behulp van het Fonds 1818 en tal van sponsoracties heeft Lightning zelf de basis gelegd voor het geld dat nodig was om het clubhuis te maken tot dat wat het nu is. ,,Hier begint een nieuwe fase voor onze club. American Football is in Nederland een grote familie en met dit mooie nieuwe clubhuis kunnen we een bijdrage leveren aan de groei van onze sport. Bij Lightning hebben we teams voor iedereen die het spel wil leren kennen of al jaren beoefend en iedereen is welkom’’.

Het nieuwe clubhuis ademt American Football uit met grote schermen aan de muur die wedstrijd laten zien uit de Amerikaanse NFL en werd met bewondering door alle genodigden met veel waardering betreden. ,,Het heeft mij twee jaar gekost en misschien wat grijze haren, maar dat is niets als ik zie wat onze clubvrijwilligers hebben gedaan om dit te realiseren. Ze zijn letterlijk dag en nacht in de weer geweest om dit te realiseren en alles op tijd af te krijgen. Daar heb ik heel veel respect voor. Als wij als club in staat zijn om dit fraaie clubhuis neer te zetten, dan kunnen wij nog veel meer. Voor veel Leidenaars is het misschien een nieuwe sport, maar wel een sport die veel te bieden heeft. Structuur, regelmaat, sportcultuur, discipline en vooral respect. Onze club heeft nu een plek die nodig is om door te groeien, waarbij we het sociale aspect kunnen invullen. Wat is er nu mooier dan met elkaar in je eigen clubhuis de overwinningen te vieren ook naar wedstrijden uit Amerika te kijken?