Logo

Lightning Leiden presenteert nieuw clublogo
American Football Club Lightning Leiden presenteert na acht jaar een nieuw, krachtig en sportief logo. Het nieuwe logo past volgens het bestuur van de club beter bij het karakter van de sport en geeft de club een heuse vertegenwoordiger in de vorm van dondergod Thor.

Het nieuwe logo is gebaseerd op de dondergod Thor (Donar), waarbij een brug wordt geslagen met de historie van regio Leiden. Ooit werd dit gebied bevolkt door de Bataven, een Germaans volk die succesvol de strijd aan gingen met de toenmalige bezetters, de Romeinen. Het Germaanse volk eerde onder andere de dondergod Thor. De link met Lightning (bliksem) en de dondergod kan vrij eenvoudig worden uitgelegd.

Naast de historische connectie, past het logo perfect in de Amerikaanse sportlogo stijl. Amerikaanse sportlogo’s staan bekend om een strakke (witte) omlijning van de contouren van het logo. Daarnaast is er vaak sprake van een mascotte in de vorm van een dier of een figuur. Tevens zijn de logo’s dusdanig ontworpen dat deze snelheid, kracht en dynamiek uitstralen. Stuk voor stuk elementen die terugkomen in het nieuwe logo van American Football Club Lightning Leiden.

American Football Club Lightning Leiden zal haar oude logo gefaseerd vervangen. Het voormalige logo is vereeuwigd in het clubhuis en is nog op veel plaatsen terug te vinden. Langzaamaan zal het logo op allerlei vlakken worden vervangen. Op digitaal vlak zal de vervanging direct plaatsvinden.