Historische Overwinning Lightning Leiden Cadets

Lightning Leiden - Cadets Amsterdam Crusaders 2014Historische overwinning Lightning Cadets

Met een 6-54 overwinning op de Amsterdam Crusaders schreven de Cadets van Lightning Leiden geschiedenis. Nog nooit eerder werd er met zulke grote cijfers gewonnen van de historierijke club uit de hoofdstad.

Met elf spelers arriveerden coaches Arnout en Glenn in Amsterdam voor een belangrijke wedstrijd. Winst op de Cru betekende vrijwel zeker een plaats in de strijd om het kampioenschap. Na een ontspannen warming up was het aan de spelers om te laten zien wat de trainingen van de afgelopen weken hadden opgeleverd. De eerste actie zette direct de toon. De kick-off return werd door Boyd keihard getackeld en de toon was daarmee gezet. Lightning was scherp, gretig en had in Kane een QB in goede doen. Verdedigend zat de boel goed op slot en aanvallend werd er veel terrein winst geboekt. Arthur was de eerste die zichzelf vrijspeelde en de bal ontving om er vandoor te gaan voor 0-6. Toen de Amsterdamse defensie de bal niet weg kreeg uit de eigen end-zone leverde dat de 0-8 op. De eerste periode werd afgesloten met een fraaie score van Bo. De ex-basketballer liet zien nog steeds hoog boven zijn tegenstander uit te kunnen springen en de gevangen bal op snelheid richting de end-zone te kunne brengen. Lightning maakte indruk door hard te tackelen (Bjorn, Yuran, Boyd, Jorden) en vooral de eigen QB goed te beschermen, Thijs en Thyrone, terwijl Alex en  Jimmy uitstekend hun taken uitvoerden en Lightning in een flow brachten. In de tweede periode was het weer Bo, die op geraffineerde wijze de tegenstander te slim af was en de stand op 0-28 bracht toen Kane met zijn score ook een duit in het zakje deed voor 0-34.
De keerzijde van een kleine ploeg is dat er blessures ontstaan mede door vermoeidheid. Bovenbeen, rug, schouder, hand, alles kwam in de tweede helft voorbij, maar konden allemaal worden opgelapt.

In het derde kwart leek Lightning iets gas terug te nemen tot dat Bo alweer zijn vierde touchdown liep en Kane voor de PAT zorgde en dus de 0-42. In het laatste kwart beleefde de Cru een kleine opleving, die direct met twee touchdowns werd beantwoord. Eerst Arthur en vervolgens Bo, die met zijn vijfde van de dag de eindstand op 6-54 bracht.

Het liefst hadden de coaches de matchbal aan het hele team gegeven voor hun inzet en gedrevenheid. Maar uiteindelijk kregen Bjorn en Boyd de match bal voor hun verdedigende inzet en Bo voor zijn vijf touchdowns en harde werken. De fans moeten wachten tot mei om de Cadets weer in actie te zien.

Foto: Spelers zijn moe gestreden door het warme weer