Gators Hebben Langste Adem

Lightning Leiden - Ghent GatorsAfgelopen weekend werd er eindelijk weer eens een full-contact wedstrijd gespeeld op het veld van Lightning Leiden. Belgisch kampioen Ghent Gators kwam op bezoek voor een vriendschappelijke wedstrijd. Lange tijd ging het gelijk op, maar uiteindelijk bleken de bezoekers een maatje te groot. Eindstand: Lightning Leiden 26 – Ghent Gators 46.

Al bij de aftrap zorgde Ghent voor een verrassing door een onside kick uit te voeren en deze zelfs te veroveren. Hierdoor kregen ze direct de bal in goede positie om te scoren, wat ze een paar plays later resulteerde in een Touchdown. Door ook een 2-punts PAT te verzilveren namen de Gators hiermee in bliksemvaart een 0-8 voorsprong.

Lightning herstelde zich hierna uitstekend en was grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij. Voornamelijk dankzij een goede running game werden er twee touchdowns en een fieldgoal gescoord, waardoor de achterstand werd omgezet in een 17-8 voorsprong.

Vlak voor rust leken daar nog meer punten bij te komen, maar de aanval liep vast, waarna een lange fieldgoal poging net te kort kwam. Ghent wist vervolgens de defense van Leiden te verrassen met een lange pass en zo hun achterstand tot 1 punt terug te brengen: 17-16.

Zowel de Gators als Lightning wisten hun eerste drive van de tweede helft te verzilveren. Ghent maakte weer een 2-punts conversie en Lightning miste de PAT, daardoor namen de bezoekers een voorsprong: 23-24.

Deze voorsprong wisten ze vervolgens, met name door een goede passing game, gestaag uit te bouwen. Bij Lightning liep de passing game beduidend minder goed en de running game werd door de Gators steeds beter tegengehouden. Lightning wist  alleen nog een fieldgoal tegenover te plaatsen. Daarmee ging de overwinning, verdiend, naar de bezoekers.

Lightning Leiden wil de Ghent Gators bedanken voor de komst en voor de goede, sportieve wedstrijd.

Wij kijken al uit naar een rematch volgend jaar in Ghent!