Football Academy Netherlands Komt Naar Leiden

Lightning Leiden - FANFootball Academy Netherlands komt naar Leiden

Op 7 september zal de Football Academy Netherlands (FAN) haar kick-off houden bij Lightning Leiden. Dit initiatief komt oorspronkelijk vanuit de Dutch Junior Lions (het Nederlands jeugdteam) om het speelniveau van de Nederlandse jeugd (geboren in 1995 t/m 2001) te verhogen. Daarnaast zullen zij meerdere wedstrijden spelen; niet alleen onderling maar ook tegen buitenlandse teams! Alle trainingen zullen op regionale basis worden gegeven waarvan de eerste in Leiden zal worden gehouden. Alle spelers die meedoen zullen worden verdeeld in een U15 en een U19 team.

De trainingen voor de FAN zullen op de volgende locaties plaatsvinden: Lightning Leiden (7 september), Utrecht Dominators (14 september), Amsterdam Crusaders (21 september), Almere Flevo Phantoms (5 oktober). Deze 5 trainingen zijn voor alle Nederlandse jeugdspelers om aan deel te nemen. Op 12 oktober zal er per regio nog een extra training worden gehouden om vervolgens in het weekend van 17-19 oktober bij de Arnhem Falcons de FAN af te sluiten met een toernooi. De U15 speelt op zaterdag en de U19 speelt op de vrijdag en zondag. In november zullen er internationale wedstrijden worden gehouden.

Het doel van de FAN is om alle jeugd geboren in 1995 t/m 2001 samen te brengen op 1 veld onder het toezien van de coaches van de Dutch Junior Lions. Er is alles aan gedaan om deze drempel zo laag mogelijk te houden. De inschrijfkosten voor de FAN bedragen €20. Hiervoor krijgen zij een eigen trainingsjersey en kunnen zij meedoen aan alle trainingen en het eindtoernooi in Arnhem. Voor de internationale wedstrijden zal een kleine extra bijdrage nodig zijn. De enige voorwaarden die wordt gesteld is dat je op dit moment al lid moet zijn van een AFBN vereniging en je eigen gear moet hebben.

Niet alleen voor de jeugd worden er activiteiten georganiseerd. Het weekend voorafgaand aan de FAN wordt er in Leiden ook nog een coaching clinic georganiseerd. Deze clinic wordt gegeven door Coach Holland en Coach English van de IAASF & FPASF. Deze opleiding wordt nu o.a. in Nordrhein Westfalen gegeven en is geaccrediteerd door alle belangrijke instanties in Amerika. De insteek van deze cursus zal niet het tactische aspect van het spel zijn maar juist de didactische kant. Deze clinic is voor coaches van de FAN gratis, voor externe coaches kost de cursus Nordrhein Westfalen €75.- waarvan €25,- voor het certificaat is. De overige €50,- wordt weer direct voor de FAN gebruikt om de Nederlandse jeugd te ondersteunen. Wanneer je de FAN wilt ondersteunen kan je contact opnemen met Marcel Meijerink (fan@afbn.nl).

Het inschrijven voor de FAN kan via facebook (https://www.facebook.com/footballAcademyNetherlands). Meer informatie is te vinden op www.afbn.nl/fan of fan@afbn.nl