Coach Arnout van der Staaij Verlaat Lightning

Lightning Leiden - Arnout van der StaaijAfgelopen weekend was het officiële moment dat Arnout van der Staaij stopt als headcoach van de Lightning Cadets.

De afgelopen 2 jaar heeft hij veel tijd en energie in het team en de hele vereniging gestopt, waar wij hem heel dankbaar voor zijn. Aankomend schooljaar heeft hij het echter te druk met onder anderen zijn studie, waardoor hij na de zomer het stokje moet overdragen. Hij sluit zijn record af met 13 gewonnen wedstrijden van de 21. Als klap op de vuurpijl werd hij Nederlands kampioen 2014 met de Cadets!

Arnout was meerdere jaren actief betrokken bij de vereniging als headcoach van de Cubs, vrijwillgerscoordinator en nog op vele andere fronten. In het 2013 seizoen werden bijna alle Cubs van toen Cadets. Arnout ging de uitdaging aan samen met Glenn van Gorcum en Patrick van der Vlist deze jongens leren tacklen, blocken en zichzelf te beschermen. Op dat moment waren er te weinig spelers voor een volwaardig team, maar de spelers wisten genoeg vrienden mee te krijgen zodat de benodigde 11 spelers werd behaald.

In 2013 bestond het team uit 14 man en was in de running voor een plaats in de play-offs. Wegens een tweede forfait werden zij echter uitgesloten van het naseizoen.
De start van 2014 was verre van luxe. Enkele langdurige blessures en gestopte spelers begonnen de cadets afgelopen jaar met de minimale 11 spelers het seizoen. Met een reguliere trainingsopkomst van 100% was het te zien dat deze hechte vriendengroep voor elkaar zou blijven vechten voor de overwinning. Dit wist Arnout in goede banen te leiden met mooie resultaten als gevolg. Als toppunt was er uiteraard de finale van 5 juli waar hij met een 32 – 22 overwinning de Amsterdam Crusaders wist te verslaan.

Lightning wenst hem veel succes en plezier toe! Arnout zal geen vreemde worden van de club en nog regelmatig langs komen. Zijn naam staat in ieder geval al vereeuwigd in de vloer van het nieuwe clubhuis naast alle andere mensen die het clubhuis hebben mogelijk gemaakt. Totdat er een nieuwe headcoach is gevonden zal assistend coach Glenn van Gorcum als ad interim deze functie vervullen.