Cadets Winnen Ook Laatste Thuisduel

DSC_0313Cadets winnen ook laatste thuisduel
Op Pinsterzondag wonnen de Cadets van Lightning Leiden de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Aan de Montgomerystraat werd het Amsterdamse Panthers met 54-6 verslagen.


Het was vooral een nerveuze start van de wedstrijd. Panthers speelde geduldig en Lightning zocht naar de openingen om het spel te maken. Maar de eerste play’s waren voor de Amsterdammers die de thuisclub steeds verder in de verdediging drukte. De schermutselingen speelden zich hoofdzakelijk op het middenveld af waar niemand ruimte wilde prijsgeven. Tot dat Kane de bal niet kon passen en op avontuur ging. Dat eindigde in de eerste score en een 6-0 voorsprong. Het spel bleef stroperig en nerveus waar in het eerste kwart alleen Bo met een fraaie actie de stand op 12-0 bracht. Coach Arnout had als doelstelling om acht touch downs te lopen en geen tegen punten. Dat doel was reëel helemaal toen Arthur, Kane en Bo de stand naar 26-0 tilden bij rust.

Verdedigend was er voor de Amsterdammers geen doorkomen aan met Boyd en Bjorn als het hart van de machinekamer, geholpen door Jorden en Yuran. In de tweede helft ging Lightning door met het dicteren van het spel ondanks de warmte. Kane liep nog twee keer een touch down, waarvan de eerste wel een hele mooie was waarbij hij het halve veld overstak en door alle Amsterdamse tackles liep voor zijn score. Jorden zorgde voor de extra punten. Tot slot zorgden Bo en Arthur voor de 54-6 eindstand. Met deze overwinning eindigt Lightning bovenaan de ranglijst en speelt op 5 juli in Arnhem om de hoofdprijs.