Full Contact – Juniors (16-19)

Full Contact Football team: JuniorsLightning Leiden Cadets 2014
– Leeftijd: vanaf 16 jaar tot en met 19 jaar
– Trainingsdag en tijden:
Woensdag van 19:00 uur tot 21:00 uur
Vrijdag van 20:00 uur tot 22:00 uur
– Headcoach: Bas van der Ark
– Assistant coach: Bryan Emanuels
Meetrainen mag altijd (vier weken kosteloos meetrainen)
– Informatie over inschrijving en contributie: Lid worden
– Geschikt voor: Jongens en meisjes
– Spelvorm: Full contact 9 tegen 9

Full contact Football voor middelbare scholieren en beroeps onderwijs
Zie jij jezelf al over het veld vliegen om de tegenstander te slim af te zijn? Ga jij voor harde hits en flitsende tackles? Kun jij tegen een stootje en vind je het vet om je lichaam te gebruiken in een teamsport? Dan zijn de Lightning Leiden Junior het team waar jij je bij wilt aansluiten!

De Lightning Leiden Junior spelen full contact American Football. Dit betekent dat er door middel van fysiek contact gespeeld wordt. Veel van de spelers hebben de fase van Flag Football (voorlopig) achter zich gelaten en gaan een nieuwe uitdaging aan. Nu is het moment aangebroken waarop zij wel hun lichaam mogen gebruiken en zich kunnen meten met leeftijdsgenoten.

Ben jij een jongen of meisje tussen de 16 en 19 jaar oud, kun jij wel wat hebben en ben je niet vies van flink werken en doorzetten? Kom dan eens meetrainen op woensdag van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Vergeet niet een korte broek, T-shirt en het liefst sportschoenen met noppen mee te nemen. Je kleding moet tegen een stootje kunnen, nieuwe kleding is dan niet zo handig. Als je een bitje (gebitsbeschermer) hebt, neem die dan ook mee voor de zekerheid (gebitsbeschermers zijn tevens te koop bij Lightning Leiden).

Vraag altijd even toestemming aan je ouders, voordat je komt trainen.
We zien je woensdag en / of vrijdag!

Spelvorm
Binnen Lightning Leiden zijn de Juniors de middelste leeftijdsgroep die de originele vorm van American Football mogen spelen. Het meest opvallende verschil met Flag Football is dat de spelers zichzelf fysiek mogen inzetten. Tackles en hits zijn geoorloofd.

Het team speelt met een samenstelling van 9 tegen 9. Het hebben van een offense en een defense is niet anders dan bij Flag Football. Echter, de spelers krijgen een serieuzere en specifiekere rol binnen het team. Posities worden verdeeld en opdrachten worden gerichter uitgevoerd. De basis die is gelegd in het Flag Football, wordt uitgebouwd en op niveau gebracht. De spelers worden nu voorbereid op het grote werk “Senior Full Contact”.

Training & Coaching
Het spelen van full contact American Football vereist naast fysieke inspanning, uiteraard het nodige denkwerk en de juiste technieken. Zoals bij iedere sport is veel en hard trainen de sleutel tot succes.

Door de openstaande vacature worden de trainingen gecombineerd met het Cadets team.