Flag Football – Senioren (16+)


Flag Football team: Senioren (Senior Flag)Lightning Leiden Senior Flag Football Team

– Leeftijd: vanaf 16 jaar
– Trainingsdagen en tijden:
Woensdag van 20:00 uur tot 22:00 uur
– Coach: Dave Lanfermeijer
Meetrainen mag altijd (vier weken kosteloos meetrainen)
– Informatie over inschrijving en contributie: Lid worden
– Geschikt voor: Heren en dames

Senior Flag Football
Vanaf het jaar 2012 beschikt Lightning Leiden over een Senior Flag Football team. Binnen dit team spelen voornamelijk senioren die voorheen full contact American Football speelden. Veelal zijn er verschillende redenen waarom men op een bepaald moment, liever geen full contact meer speelt. Denk hierbij aan werk, gezin, gezondheidsredenen of een combinatie hiervan. Toch blijft de interesse en de prikkel groot voor deze spelers om zich alsnog met ‘Football’ bezig te houden.
Het Senior Flag Football team is de ideale oplossing voor spelers die niet langer full contact spelen of voor geïnteresseerden van non contact American Football. Nieuwe spelers die geen American Football verleden hebben, zijn uiteraard van harte welkom. Het spel en de regels zijn eenvoudig en worden door nieuwe leden snel opgepakt!

Het Senior Flag Football team is relatief jong en daarmee hard op zoek naar nieuwe leden. Zowel heren als dames die sportief bezig willen zijn met de prachtige sport American Football, zijn welkom om vier weken kosteloos mee te trainen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om het team te versterken of wil je een keer meetrainen? Neem dan sportkleding mee dat tegen een stootje kan. Het liefste sportschoenen met noppen en eventueel een bitje (tevens verkrijgbaar bij Lightning Leiden, tijdens de training niet verplicht).

Graag tot woensdag!

Spelvorm
Senior Flag Football wordt op een 5 tegen 5 basis gespeeld. Een team bestaat idealiter uit een offense (aanval) en een defense (verdediging). Echter, veelal worden de spelers op beide vlakken ingezet. Er wordt gespeeld volgens een playbook waarin de verschillende plays (tactieken en strategieën) zijn opgenomen.

Training & Coaching
Er wordt serieus getraind op techniek en tactiek. Daarnaast bestaat een deel uit conditionele training. De nadruk ligt te allen tijden op het lekker bezig zijn met American Football en de fun factor. Ieder teamlid traint feitelijk op zijn of haar eigen niveau.