AFBN Rolt Nieuw Ledenadministratiesysteem Uit

AFBN logo - Lightning Leiden(Bron: AFBN.nl )

Met dank aan ‘Club on the Net’ is er in het laatste weekend van 2014 een nieuw online ledenadministratiesysteem uitgerold. Hiermee wordt het resultaat van deze grote investering eindelijk zichtbaar. Alle ledenadministrateurs zijn inmiddels voorzien van hun inlogcodes en kunnen aan de slag om alles gereed te maken voor het 2015 seizoen.

Het oorspronkelijke doel was om het hele systeem voor de kerst uit te rollen maar dat is net niet gelukt. Er bleek onverwacht veel meerwerk te zitten in het importeren van alle oude gegevens. Er is bewust voor gekozen om dit een paar dagen later toe doen zodat er meer zorgvuldigheid kon worden gewerkt en om alle verenigingen rustig van hun kerst te laten genieten.

Alle huidige leden staan op dit moment bij de clubs in hun eigen omgeving geregistreerd. Zodra de verenigingen de goede speelstatus (ofwel discipline of team) hebben geselecteerd worden deze automatisch doorgezet naar de ledenadministratie van de AFBN. Zodra er ook een nieuwe foto is geupload door de vereniging kan er zonder enige tussenkomst van de AFBN een spelerspas worden uitgeprint. In de toekomst is het dus ook mogelijk om een nieuw lid op zaterdag in te schrijven bij de vereniging zodat die de volgende dag gelijk mee kan spelen!

De Alphen Eagles zijn de eerste vereniging die bijna alle leden al heeft doorgevoerd en zullen zeer waarschijnlijk als eerste klaar zijn voor het 2015 seizoen. Het is van groot belang dat alle verenigingen alle leden indelen in de correcte speelstatus (discipline) zodat deze worden doorgevoerd naar de AFBN toe. Hoe eerder de verenigingen dit doen hoe minder werk zij hoeven te verrichten op 15 januari.

Op 15 januari 2015 zal er in regio Utrecht een avond worden georganiseerd waar alle laatste vragen kunnen worden beantwoord. Edith de Reus en Pieter Woerdeman van Club on the Net zullen aanwezig zijn om alle laatste vragen te beantwoorden. Wanneer de verenigingen een eigen laptop meenemen kunnen zij ter plekke met hun eigen ledenadministratie aan de slag. Vanaf het moment van uitrollen blijft Club on the Net altijd bereid en beschikbaar om vragen te beantwoorden. Hierdoor kunnen op 15 januari het laatste beetje werk te hoeven worden verricht. De definitieve locatie zal zeer snel bekend worden gemaakt.

Met deze grote stap voorwaarts zijn er nog een aantal vervolgstappen die moeten worden gezet. De twee belangrijkste zijn: het herstellen van de originele bondsnummers wat om technische redenen pas gebeuren nadat alle spelers zijn ingedeeld in hun correcte speelstatus (discipline) en het importeren van alle oud-leden.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Club on the Net, de AFBN ledenadministratie of AFBN verenigingszaken.