Beste deelnemers van het Thunder Tournament V, Hierbij ontvangen jullie alle informatie over het Thunder Tournament V.

Kleedkamers: Kleedkamer L1 en L2 zijn beide beschikbaar voor het Thunder Tournament V. De kleedkamers worden niet afgesloten. Alle eigendommen moeten worden meegenomen uit de kleedkamers. Lightning Leiden is niet aansprakelijk voor verlies en / of diefstal van persoonlijke eigendommen. Naast het handbalveld staan tenten voor het eventueel droog wegzetten van persoonlijke eigendommen. Na gebruik de kleedkamer graag netjes achter laten voor de volgende teams. Toiletten: In beide kleedkamers bevindt zich een toilet. Mocht er een toilet vies zijn of is het toiletpapier op, geef dit dan aan bij de organisatie. In het clubhuis bevindt zich naast een dames toilet, tevens een minder validen toilet. De organisatie is te herkennen aan de Lightning Leiden Event T-shirts.

Clubhuis: In de maand juni 2014 is het clubhuis van Lightning Leiden geopend. Het clubhuis mag niet worden betreden met noppenschoenen.

! Kleding: Uitsluitend broeken zonder zakken zijn toegestaan. Indien een broek toch zakken bevat, dienen deze te worden afgeplakt. Dit in verband met de veiligheid van de spelers.

! Flags: Graag eigen Flagsets meebrengen! Er is een beperkte mogelijkheid om flags te huren op de wedstrijddag. Hier wordt een borg voor gevraagd in de vorm van een geldig legitimatiebewijs. Bij defecten en / of vermissing van flags(sets) wordt € 10,- per set in rekening gebracht.

Thunder Menu’s: Ook dit jaar zijn er weer Thunder Menu’s, deze menu’s bieden u een korting op de normale tarieven van hapjes en drankjes. De menu’s zijn meegezonden als bijlage van dit bericht. U kunt in ons clubhuis zowel contant als met pinpas betalen.

Spelregels: Alle wedstrijden worden gespeeld volgens IFAF regels en aanvullend het wedstrijdreglement van de AFBN. Met uitzondering van drie punten:

1. De offense krijgt 4 pogingen voor het gehele veld (er is geen sprake van een 50 yardline) 2. De tiebreaker wordt anders ingevuld. 3. Elke team dient te worden begeleid door een coach van minimaal 18 jaar oud. Let op: Ook dit jaar wordt er extra gelet op diving, blocking en fysiek contact. Dit wordt niet getolereerd met het oog op de veiligheid van de deelnemers. Scheidsrechters: De teams fluiten onderling de wedstrijden. Op het wedstrijdschema kan u terug vinden wanneer u team moet fluiten. Elk team levert minimaal 1 en maximaal 2 scheidsrechter per beurt. Na de wedstrijd levert de scheidsrechter de score in bij de wedstrijdcommissie.

Pas na de poulewedstrijden is inzichtelijk welke teams er moeten fluiten op welk veld. De wedstrijdcommissie zal op zijkant van wedstrijdkar noteren.

! Tijden: Het toernooi start om 10:00 uur. Verzameltijd voor de teams welke om 10:00 uur starten is om 09:00 uur zodat we op tijd kunnen beginnen. Alle wedstrijden duren 20 minuten. Na de 20 minuten is er vijf minuten wisseltijd voor de nieuwe wedstrijden.

Scores: De scheidsrechters zullen de score doorgeven aan de wedstrijdorganisatie. De organisatie zal de stand bijhouden.

Stand: Elke gewonnen wedstrijd is 3 wedstrijdpunten waard. Gelijkspel 1 en een verloren partij 0.

Stand volgorde: 1. Wedstrijdpunten 2. Tie break Tiebreak: Mochten er teams gelijk eindigen volgt er een tiebreak;

1. Onderling resultaat 2. Resultaat tegen nummer 1, 2, 3, 4 3. Coin toss

Hopend iedereen hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien. Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn dan vernemen we dit uiteraard graag. American Football Club Lightning Leiden verwacht dat het een gezellige en sportieve toernooidag wordt!